Tip: kavárna Živa, tvůrčí obývák s dobrým jídlem

Město Libochovice je coby kamenem dohodil od hranic Ústeckého kraje s krajem Středočeským. Leží ve středu trojúhelníku měst Louny, Litoměřice a Slaný. Kromě památek, jako je velký barokní zámek s rozsáhlými zahradami a nespočet soch, sousoší a božích muk rozesetých po celém městě, existuje ještě jeden důvod, proč se sem vydat.

MÍSTO PRO PŘÍJEMNÉ ZASTAVENÍ, ALE I PROSTOR PRO VZDĚLÁNÍ

Kavárna Živa, kterou najdete na náměstí 5. května, je takové útočiště před uspěchanou dobou. Prostor, který podněcuje kreativitu, je velmi zručně zrekonstruovaný a dává vyniknout přírodním barvám a materiálům jako je dřevo, kámen, nebo hliněná omítka. Aby ne, realizaci má na svědomí architekt Wolker, který bydlí nad kavárnou. Mimochodem, jeho byt je podle mě mistrovské dílo. A jestli někdy budete mít možnost zúčastnit se nějakého jógového semináře, které u sebe pořádá, neváhejte.

 

V kavárně si můžete dát nejenom kávu, ale dobře tady vaří podle ajurvédské kuchyně. Co jsme s mamkou měly možnost ochutnat, bylo výtečné. Inspiraci čerpá Ladislav během svých výprav do Indie. Při vaření dávají přednost lokálním surovinám a jídla jsou čerstvá, žádný polotovar. V zadní části je bylinkový meditační dvorek, kde si v létě můžete zarelaxovat nebo se protáhnout. Pakliže přijedete na kole, je vám k dispozici dokonce sprcha.

To ale není všechno. Jak sami píšou „Kavárna dříve bývala v každém městě tvůrčím obývákem, věříme, že tuto metaforu naplníme i v době dnešní.“ Odehrávají se tu nejrůznější semináře a kurzy. Když vyberu z těch nejposlednějších, je to kurz vaření afrodiazikálních jídel, hudbohraní k rovnodennosti, workshop jak na hliněné štuky nebo akce Votoč ohoz.

Provoz mají víkendový, ale můžete si domluvit pronájem prostor dopředu i přes týden, minimum je 7 lidí.

Omrknout si kavárnu můžete na Facebooku.

 

Kavárna Živa, Libochovice

Dekorace, živá voda

Zadní prostor kavárny Živa

Výhled do meditační zahrady

Nikola aka She Nekesa

Nikola aka She Nekesa

S nomádským srdcem cestuji světem. A když necestuji tak, láskou k zemi žiju na Šumavě. A všechno si dělám tak trochu jinak #jdetoijinak.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *