Batoh Vogart Cabin Crew: Parťák na pracovní cesty

V zimě mě oslovila firma Kufry&Zavazadla, zda bych pro ně neotestovala příruční zavazadlo. Potěšilo mě to a protože po pár vyměněných e-mailech mi přišlo, že máme velmi podobnou filosofii, kývla jsem. Dostala jsem možnost vybrat si z několika typů zavazadel a značek. Nakonec jsem si vybrala batoh Vogart Cabin Crew NTB 17 Blue.

Outdoorový velký, malý i měnší batoh mám a tak jsem vybírala hlavně takový, do kterého se sbalím i na pracovní cestu. Hlavní body, kvůli kterým jsem si batoh Vogart vybrala tak jsou:

  1. batoh je deklarovaný jako cabin zavazadlo (to se hodí při přeletech)
  2. díky zipům se dá zvětšit až na 50 l zavazadlo
  3. design se hodí jak k pracovnímu, tak sportovnímu oblečení.

Byla jsem hodně překvapená velikostí, když mi dorazil. Čekala jsem ho trochu menší.

 

SHE Nekesa, Recenze Cabin Crew Vogart

 

Jak batoh Vogart vypadá?

Má hodně kapes a kapsiček. Skvělé pro organizaci, horší pro hledání kam jste si co dali 🙂 Dvě jsou na čelní straně. Do té spodní se dostává trochu blbě, pokud je batoh naložený. Má voděodolný zip. Horní má k zipu ještě ochranný pásek na suchý zip, ale i tak jsem tam nemívala nic cenného.

 

SHE Nekesa, Recenze Cabin Crew Vogart

SHE Nekesa, Recenze Cabin Crew Vogart

 

Hlavní, největší kapsa, se rozděluje na dvě části. Pohodlné je, že batoh se dá úplně rozevřít a během chvilky máte v podstatě kufr. Část blíže k zádům se dá pomocí zipu zvětšit. Jako složená je opravdu malá, jen na nějaké drobnosti. Druhá část má velkou kapsu a potom dvě síťové. Do velké jsem si ukládala oblečení, do menších elektroniku nebo kosmetiku. Bohužel se mi stalo, že špatně uložený holící strojek mi síťku protrhl. Při balení si prostě musíte dávat pozor. 

 

SHE Nekesa, Recenze Cabin Crew Vogart

SHE Nekesa, Recenze Cabin Crew Vogart

 

Hodně jsem ocenila samostatnou kapsu na počítač. Ta je umístěna nejblíže k zádům, což má dvě výhody. Záda se vám opírají o rovnou plochu a netlačí vás nic nerovného z batohu. A jen tak vám ho nikdo neukradne. Počítač se dá zajistit páskem na suchý zip a vejde se sem až 17″ noťas.

 

SHE Nekesa, Recenze Cabin Crew Vogart

 

Ocenila jsem hrudní pás, obzvláště když byl batoh plně naložený poskytl fajn oporu. Madla na držení jsou na batohu dvě. Jedno klasicky nahoře a druhé z boku. Na zádech je navíc prostor, kudy jde prostrčit madlo od kufru. Věřím že to funguje, ale protože nedisponuji kufrem, ozkoušené to nemám.

 

SHE Nekesa, Recenze Cabin Crew Vogart

 

Mile mě překvapilo jak batoh sedí na zádech. Je měkký, vypolstrovaný, žádná zbytečná konstrukce. Počítejte ale s tím, že když bude vedro, záda se vám opotí.

Co mi na batohu chybí, je samostatná kapsa nebo síťka na lahev na vodu. Do sbaleného batohu se voda už shora dává špatně.

 

Technické parametry

Rozměry: 55 x 33 x 20/ 26 cm

Objem: 36/ 50 l

Hmotnost: 1,15 kg

Materiál: Nylon

Záruka 2 roky

 

Batoh Cabin Crew Vogart - modrý

Batoh Cabin Crew Vogart

Cestování s batohem

Nejčastěji jsem vezla batoh autobusem, autem a vlakem. Ale protože jsem chtěla mít i zkušenost s letadla, vyrazila jsem na Sicílii. U vlaku a auta není co popisovat, podělím se o postřehy z cestování autobusem a letadlem.

 

SHE Nekesa, Recenze Cabin Crew Vogart

Autobus

Když je batoh složený na menší velikost, nikdy jsem neměla problém si ho vzít k sobě pod nohy. Ale několikrát se mi stalo, že s rozloženým batohem mě i na vnitrostátním spoji odkázali batoh odložit dole v zavazadlovém prostoru, nebo jsem musela doplatit 10 korun i když jsem ho měla nahoře. Nešetrné zacházení se zavazadly v „podpalubí“ batoh přežil vcelku bez úhony. Žádné výrazné škrábance.

 

Batoh Cabin Crew Vogart v zavazadlovém prostoru

Letadlo

Letěla jsem nízkonákladovou společností Ryanair. Takže kdo s nimi lítáte víte, že jejich pravidla pro zavazadla se docela zpřísnila. Vogart Cabin Crew už svým názvem naznačuje, že se jedná o palubní zavazadlo. A to opravdu je. Ve složeném stavu (36 l) se vám vejde pod nohy i nad hlavu. Bohužel kvůli svým rozměrům (55 x 33 x 20/ 26 cm) nepatří do kategorie malého příručního zavazadla. Proto je důležité si na to dát pozor a koupit holt o trochu dražší letenku. Jednou jsem batoh měla jako 10 kg zavazadlo do podpalubí. Bála jsem se jak to ustojí, opět žádné výraznější poškození se nekonalo. 

 

Moje TIPY

  • Pokud si nejste jistí rozměry zavazadel, tady najdete podrobnější informace o přepravě zavazadel společnosti Ryanair.
  • Společnost má i mobilní apliakci se scanem, kde si můžete velmi rychle zjistit, do jaké kategorie vaše zavazadlo spadá.

Shrnutí

Pro mě je batoh velmi užitečným pomocníkem na všech cestách mimo přírodu. Hlavně pokud si nejsem jistá, jaký přesně můj program bude a zároveň vím, že musím alespoň trochu reprezentovat. Díky materiálu, ze kterého je vyroben (nylon) je údržba velmi snadná. A vejde se do něj opravdu hodně! Na sicílii jsem kromě veškeré elektroniky (akční kamera, foťák, nabíječky, baterky, čelovka, powerbanka, počítač…) a běžných cestovních věcí jako oblečení a hygiena, měla ještě spacák, hamaku a karimatku. Z Berlína jsem navíc vezla 6 piv! Schválně jsem při focení do batohu zkusila zabalit to, co s sebou mívám na přespání v lese. A vešlo se. Hravě.

SHE Nekesa, Recenze: batoh Cabin Crew Vogart

SHE Nekesa, Recenze: batoh Cabin Crew Vogart

Plusy

  • hodně kapes
  • snadná organizace
  • možnost zvětšit až na 50l
  • snadná údržba

Mínusy

  • chybí kapsa na lahev s vodou

Koupit si můžete na Kufry&Zavazadla.eu. Vybírat můžete z více barev (žlutá, černá, červená, modrá). Pokud se vám batoh líbí, ale nepotřebujete zvětšovací verzi, můžete sáhnout po menším Vogart Cabin Crew NTB 15″, který je i o zhruba 300 g lehčí.

 

Videorecenze už brzy!

 

 

 

 

Nikola aka She Nekesa

Nikola aka She Nekesa

S nomádským srdcem cestuji světem. A když necestuji tak, láskou k zemi žiju na Šumavě. A všechno si dělám tak trochu jinak #jdetoijinak.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *